Maak hier een afspraak
in één van onze Summit locaties en we bekijken samen
wat we voor je kunnen doen

Maak een afspraak

Heb je nood aan een nieuwe kijk op jouw gezondheids- of prestatiegerichte doelstelling? Wil je weten hoe jouw lichaam biomechanisch functioneert, waar je conditiepeil staat of hoe je jouw looptechniek kan verbeteren? Met onze diverse screeningtools maken we een gedetailleerde weergave van jouw lichaam, waarna je aan de slag kan met een specifiek plan op maat.

Multiscan

Als je jouw prestaties wil optimaliseren, op zoek bent naar de missing links om je gezondheid te verbeteren of een totaalbeeld wil van wat er zich in jouw lichaam afspeelt op vlak van gezondheid, levensstijl, voeding … dan is de Multiscan dé screeningtool bij uitstek.

Dit innovatief meet- en analysesysteem bevat technologieën die gebaseerd zijn op functionele analyses. Op slechts enkele minuten tijd zet het systeem via software alle accurate informatie om in samenvattingen, die je snel een overzicht bieden van de status en de samenhang tussen je gezondheid en je levensstijl.

De Multiscan is medisch onderbouwd en wordt gebruikt door kinesitherapeuten, osteopaten, coaches, diëtisten, (sport)artsen, orthomoleculaire therapeuten enz. Het is een niet-invasieve test die informatie geeft over lichaamssamenstelling, vermoeidheid, elektrolyten, parameters over vertering en nog véél meer. Zo krijg je snel een duidelijk beeld van welke parameters voorrang dienen te krijgen en welke interventies geobjectiveerd kunnen worden.

 • Group Preventieve levenstijl- en gezondheidsanalyse
 • Group Optimalisatie voedingspatroon
 • Group Inzicht stressniveau

Runeasi

Wil je jouw loopstijl laten analyseren én verbeteren? Aan de hand van een aangepast testprotocol kunnen we diverse biomechanische parameters meten die bepalend zijn voor je loopstijl. We werken met Runeasi, een tool die we rond je heup bevestigen, waarna je meteen aan de slag kan met een loopanalyse.

Wat meet Runeasi?

 • Impact: hoeveel impact krijgt jouw lichaam te verdragen tijdens het lopen?
 • Impact peak rate: wordt de impact goed opgevangen door je lichaam?
 • Dynamic instability: hoe stabiel of instabiel is je bekken?

Aan de hand van deze parameters kan jouw therapeut, coach of trainer een aangepast programma opstellen om jouw loopstijl te verbeteren. Ook helpen ze om te bepalen hoe we jouw trainingsbelasting accuraat en verantwoord kunnen opbouwen, om je bewegingscompensatie te detecteren en veranderingen in je looptechniek te evalueren.

 • Group Trainingsbelasting
 • Group Bewegingscompensatie
 • Group Stabiliteit + links/rechts verschillen

Inspanningstest

Met een inspanningstest kunnen we drie fysieke doelen bereiken:

 • Hartslag in kaart brengen
  Wil je jouw conditie testen en een gezondheidsmeting doen ter voorbereiding van je sportieve doelen? Met een inspanningstest krijg je zicht op je hartslag, waardoor je in de toekomst gezonder en verantwoorder kan sporten.
 • Fysieke conditie verbeteren
  Wil je afvallen, aan duursport doen of spiermassa opbouwen? Met een gezondheidsmeting ontwerpen onze sportkinesisten een transparant startscenario met haalbare, gepersonaliseerde tips om je fysieke conditie te verbeteren, aangevuld met advies om op lange termijn te blijven bewegen.
 • Blessures voorkomen
  Ben je gevoelig voor blessures? Met een inspanningstest kan je die makkelijk vermijden. Onze sportkinesisten helpen je om voldoende comfortabel door te starten op basis van jouw testresultaten.

Door een hardnekkige rugblessure moest ik het tennissen, lopen en fietsen even aan de kant laten. Dankzij Summit dat een specifiek revalidatieprogramma opstelde in combinatie met myofasciale therapie en de nodige dosis motivatie, zie ik de toekomst terug sportief tegemoet!

Petra Meeus

Zoals steeds met het allergrootste vakmanschap geholpen. Je krijgt er als klant echt een goed gevoel bij!

Bart Van Nerum

Ze nemen echt tijd om te luisteren naar klachten. Stellen ook extra vragen. Bekijken het probleem niet uitsluitend plaatselijk, maar zoeken ook naar het grotere geheel/schakel. Super! Topteam

Sofie Machiels

Krijg tips & advies met onze
blog posts