Maak hier een afspraak
in één van onze Summit locaties en we bekijken samen
wat we voor je kunnen doen

Maak een afspraak

Heb je last van een hardnekkige sportblessure, functioneren jouw gewrichten of spieren niet optimaal of ervaar je pijn in een van deze zones? Of zijn houdingspecifieke klachten op het werk voor jou dagelijkse kost?

Met (sport)kinesitherapie leiden onze therapeuten jou doorheen het revalidatieproces van jouw blessure of klacht. Afhankelijk van jouw individuele behoeften gaat onze therapeut aan de slag met een behandelplan dat voldoet aan jouw specifieke context en doelstellingen. Naast de huidige blessure houden we in je persoonlijke plan ook rekening met andere blessurepreventieve parameters.

Wist je dat pijn niet per definitie ontstaat door een ontsteking? Ook het verkeerd functioneren van een of meerdere spieren of een overbelasting van deze spieren kunnen pijn veroorzaken. Om deze klachten efficiënt te behandelen, werken we met een centraal dossier en combineren we manuele, oefen- en myofasciale therapie of triggerpunttherapie met dry needling in een multidisciplinair kader.

Dankzij hun brede ervaring in diverse sporten kunnen onze therapeuten een vertaling op jouw maat maken om (opnieuw) goed aan het bewegen te gaan – zowel op topniveau als recreatief. Onze slogan luidt:

“If you have a body, you are an athlete”.

Wat zijn triggerpunten?

  • Group Zeer lokale verkrampingen in de spieren waar – door een gebrekkige doorbloeding en zuurstoftoevoer – een overgevoelige plek ontstaat.
  • Group Spierknopen overal in het lichaam die van buitenaf voelbaar zijn als pijnlijke, harde bobbeltjes of strengetjes.
  • Group Het gevolg van overbelasting of trauma (door een operatie of ongeluk), te weinig beweging, stress of slechte voeding.

Tarieven Kinesitherapie

tarief/sessie terugbetaling
Courante pathologie 30 min. sessie €36 (+ €7 dossierkost) €15,64 (+ €5,25 dossierkost)
45 min. sessie €47 (+ €7 dossierkost) €15,64 (+ €5,25 dossierkost)
Fa – Fb-pathologie Eerste sessie €36 (+ €30,65 dossierkost) €13,13 (+ €22,99 dossierkost)
Tweede sessie (en volgende) €36 €13,13
E-pathologie Eerste sessie €36 (+ €30,65 dossierkost) €16,65 (+ €22,99 dossierkost)
Tweede sessie (en volgende) €36 €16,65
Koen (Needling) 30 min. sessie €49 idem terugbetaling kiné pathologie
45 min. sessie €65 idem terugbetaling kiné pathologie

Door een hardnekkige rugblessure moest ik het tennissen, lopen en fietsen even aan de kant laten. Dankzij Summit dat een specifiek revalidatieprogramma opstelde in combinatie met myofasciale therapie en de nodige dosis motivatie, zie ik de toekomst terug sportief tegemoet!

Petra Meeus

Zoals steeds met het allergrootste vakmanschap geholpen. Je krijgt er als klant echt een goed gevoel bij!

Bart Van Nerum

Ze nemen echt tijd om te luisteren naar klachten. Stellen ook extra vragen. Bekijken het probleem niet uitsluitend plaatselijk, maar zoeken ook naar het grotere geheel/schakel. Super! Topteam

Sofie Machiels

Testing

Bij Summit beschikken we over een specifiek testprotocol, dat ons in staat stelt de nodige parameters te meten die belangrijk zijn voor jouw doelstelling – fysiek, mentaal of gerelateerd aan je levensstijl. Met behulp van nieuwe en innovatieve meet- en analysesystemen maken we van jou als individu een beeld op. Jouw ‘verhaal’ met zijn eigen geschiedenis combineren we met onze expertise tot een persoonlijk plan dat je in staat stelt – al dan niet onder begeleiding – je doelstellingen te bereiken.

Krijg tips & advies met onze
blog posts