Summit Blog Posts

Terug naar alle posts

Sporten na een operatie of revalidatie?

Hoe kan ik rustig opbouwen en meer bewegen na een knieoperatie? Welke sport mag ik beoefenen bij rugklachten? Kan ik met aquajogging terug op mijn oude gewicht komen? Het zijn maar enkele van de vele vragen die onze mailbox binnenrollen.   

Wij merken dat veel mensen wel willen bewegen maar op zoek zijn naar een aangepaste sportbegeleiding bijvoorbeeld na een operatie of revalidatie. Zoals deze vraag bijvoorbeeld:   

“Ik ben 45 jaar. Zo’n 9 jaar geleden heb ik een bypassoperatie ondergaan. De eerste 5 jaar heb ik daar ontzettend van genoten en was het resultaat spectaculair. Ik liep en tenniste fanatiek waardoor ik moeiteloos op gewicht bleef. Als donderslag bij heldere hemel kreeg ik last van een hernia aan de linkerzijde van mijn rug. Niet veel later ook aan de rechterkant. 4 jaar geleden ben ik geopereerd aan mijn dubbele rughernia. Na de ingreep zette ik alles op alles om terug te kunnen sporten, maar ik bleef rugklachten ervaren. Ik blijf pijn hebben tijdens het sporten. Kunnen jullie mijn helpen?”   

Dat kan zeker! Sterker nog, dit is een typische vraag waar we met ons team ook écht het verschil kunnen maken. Waarom?  

In de fitness krijg je vaak een algemeen trainingsschema, maar vaak ontbreekt de aandacht voor blessurepreventie of is er een gebrek aan kennis over het trainen of revalideren na een ingreep. In ons Summit-center maken we het verschil door je optimaal én heel persoonlijk te ondersteunen. Wij zetten al onze expertise in en die kan tellen want ons team telt manueel en myofasciale therapeuten, kinesitherapeuten, mental en physical coaches en personal trainers. Eerst maken we een analyse en daarna werken we een programma op maat uit waarbij we ver wegblijven van overtraining.  

Summit-center, dat klinkt als een centrum voor topsporters? Helemaal niet! Wij begeleiden jong en oud, beginners en gevorderden. De kerngedachte is ‘gezond bewegen’ zoals ook deze vraag:   

“De goesting om terug te bewegen is groot, héél groot. Ik noem het even niet meer sporten, bewegen is een mooi begin. Zomaar de fitnessclub binnenwandelen en aan een programma beginnen, lijkt me geen goed idee. Omwille van mijn historiek denk ik dat ik persoonlijke begeleiding kan gebruiken. Net na de bypassoperatie viel ik 55 kg af, intussen weeg ik weer 15 kg meer. Ik stel geen grote sportieve uitdagingen voorop. Gewoon een beetje gezonder zijn, dat zou geweldig zijn. Kunnen jullie voor mij een aangepast sportschema maken?” 

Wij engageren ons voor een zorgeloze sportieve begeleiding op jouw maat. Sukkel je al jaren met eenzelfde klacht of wil je een sportief doel behalen? Iedereen kan terecht in ons Summit-center! 

Prestatie kan een deel zijn van je persoonlijk traject, maar is zeker geen vereiste. We leren je liever ten volle genieten van kleine overwinningen. Pijnvrij wandelen of zorgeloos baantjes trekken bijvoorbeeld. Het is niet nodig om grote sportieve prestaties te leveren. Vooruitgang boeken of genieten, kan ook met bewegingsmomenten of -oefeningen volgens je eigen ritme. Ons team is niet alleen gespecialiseerd in sportbegeleiding maar trakteert je ook met veel plezier en toewijding op voedingsadvies. 

We garanderen je een individuele opvolging met groot respect voor je fysieke mogelijkheden en je gedroomde resultaten. Hoe pakken wij dit aan?   

  • INTAKE | Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek luisteren we in alle vertrouwen naar je gewenste doelstellingen, huidige situatie en persoonlijke gewoontes. 
  • START | We nemen je lichaamssamenstelling onder de loep en testen voorzichtig je uithoudingsvermogen. Dankzij een glasheldere startsituatie weten we precies wat haalbaar is en wanneer.  
  • PLAN | We stippelen een toegankelijk plan uit waar jij je volledig in kan vinden. De lat ligt niet hoog, niet laag, wel realistisch. 
  • TRAINING | Kinesitherapie of personal coaching? Afhankelijk van je noden en je (tussentijdse) doelen, stellen we een complementair team op maat samen. Tijdens je persoonlijke traject kan je begeleid worden door een physical coach, myofasciaal therapeut, sportkinesitherapeut, manueel therapeut, redcord specialist en/of mental coach. 

De ogen en oren van de Summit-coaches zijn steeds gespitst om je optimaal én heel persoonlijk te ondersteunen. Zin om beter en begeleid te bewegen?  

Welkom! 

Krijg tips & advies met onze
blog posts