Summit Blog Posts

Terug naar alle posts

Pijn of ongemak? Snel consulteren is vaak beter!

Waarom is het belangrijk om bij pijnklachten snel jouw arts of kinesitherapeut te raadplegen en een kinetraject op te starten? Pijn is altijd een belangrijk signaal. Met sommige pijnprikkels mag je doortrainen of kan je blijven functioneren. In andere situaties is het echter heel belangrijk om echt te luisteren naar wat jouw lichaam wil vertellen.

Hieronder vind je 6 specifieke redenen om snel tot actie over te gaan om gezond en verantwoord door te starten!

  • Snelle diagnosestelling en behandeling: onze therapeuten zijn getraind om (op basis van de diagnose van de dokter) snel en effectief de oorzaak van je klachten aan te pakken en een passend behandelplan op te stellen. Vroegtijdige interventie kan de duur van de pijn en het ongemak verkorten en verdere complicaties voorkomen. We streven er elke behandeling naar om de oorzaak aan te pakken en niet alleen te kijken naar de symptomen. Een globale kijk op het lichaam is daarbij van cruciaal belang.
  • Preventie van chronische klachten: onbehandelde acute klachten kunnen zich ontwikkelen tot chronische problemen die moeilijker te behandelen zijn. Door direct een kinesitherapeut te raadplegen, kan je voorkomen dat je klachten langdurig aanhouden en mogelijk verergeren. Vooral myofasciale klachten hebben de eigenschap om zich na een tijdje minder pijnlijk maar wel onder de radar te verspreiden in de omliggende spierkettingen rond de oorspronkelijke acute klacht. Op zich lijkt dat geruststellend maar niets is minder waar: het is de ideale voedingsbodem voor compensaties en de ontwikkeling van chronische klachten.
  • Herstel en functionaliteit: Summit richt zich niet alleen op pijnverlichting, maar ook op het herstellen van functionaliteit en mobiliteit. Dit helpt je om sneller weer normaal te kunnen functioneren in je dagelijkse activiteiten en werk. Een eerste stap daarbij is weefselherstel. Aan de hand van een gespecialiseerd Indiba toestel kunnen we tot op celniveau herstel stimuleren.Daarnaast besteden we specifieke aandacht aan het myofasciaal herstel en via manuele technieken corrigeren we ook beperkingen in gewrichten. Van daaruit creëren we de ideale situatie om spierdisbalans en houdingsproblematieken aan te pakken.
  • Voorkomen van secundaire problemen: bij langdurige klachten kunnen andere lichaamsdelen overbelast raken doordat ze de pijnlijke gebieden compenseren. Onze specialisten kunnen je helpen om een goede balans te behouden en secundaire problemen te voorkomen. We zijn steeds op onze hoede voor compensaties omdat het lichaam gemaakt is om zelf de best mogelijke oplossing te zoeken op korte termijn. Antalgische houdingen, weg van de pijn en verkrampingen in andere lichaamsdelen worden pro-actief opgezocht en mee behandeld!
  • Educatie en zelfmanagement: onze therapeuten geven waardevolle informatie en oefeningen mee die je zelf thuis kunt doen. Dit helpt je om je eigen herstelproces te ondersteunen en toekomstige blessures te voorkomen. In de eerste plaats willen we graag uitleg verschaffen zodat je als patiënt weet waarover het gaat. Dat helpt om extra rendement uit te behandeling te halen door met de juiste strategieën thuis aan de slag te gaan.
  • Individueel behandelplan: we bieden een op maat gemaakt behandelplan dat specifiek is afgestemd op jouw unieke situatie en behoeften. Dit zorgt voor een effectievere behandeling vergeleken met algemene adviezen of standaard behandelingen. Ga je zonder nadenken aan de slag, maak je van nature wat al sterk is, vaak nog sterker maar laat je even gemakkelijk wat al zwak was, zwak. Dat maakt dat de disbalans en onevenwichten groter worden waardoor je de problematiek in stand kan houden. Onze experts zien in een oogopslag waar het beter kan en helpen jou met plezier naar een sterkere versie van jezelf!

Krijg tips & advies met onze
blog posts