Summit Blog Posts

Myofasciale therapie in een topsportcontext

Myofasciale therapie -zowel preventief als curatief- gebruikt bij 2 deelnemers met eenzelfde uitdaging: 100 mijl zoveel mogelijk lopend afleggen en ongeveer 10.000 hoogtemeters overwinnen in zo’n 48u met hier en daar een powernap. Dat is waar het in de Ultra Trail Snowdonia in Wales om gaat. Ook al ben je goed voorbereid, het blijft een helse uitdaging en het is zeker geen evidentie om te finishen.

Dat is waarom Jeroen in aanloop van dergelijke events preventief langskomt in ons Summit-center voor de zogenaamde “Summit-reset-methode”. Therapeut Koen Joosen, die zich al jaar en dag toelegt op het verfijnen van de toepassing van de naaldtechniek, werkt dan de dysfuncties in spieren en fascia weg die zich daar opgestapeld hebben als gevolg van de zware trainingsvoorbereiding. Vanuit die reset kom je als atleet optimaal aan de start en kan je je topprestatie nastreven.

Anders verliep het bij Inge: haar laatste trainingsweken werden verstoord door blessures aan rug en knie waardoor ze nog amper een helling lopend op kon. Laat staan dat je dan een uitdaging opzoekt met daarin de beklimming van 14 bergtoppen.

Ook hier ging myofasciaal therapeut Koen op zoek naar de meest efficiënte en optimale aanpak. Het in kaart brengen van pijn en dysfuncties en het ontmantelen van de triggerpunten met dry needling zorgden voor de gewenste doorstart. Inge kon relatief opgelucht vertrekken om haar uitdaging aan te gaan!

“Ik denk dat ik bijna zo ver ben om je de held van de week te benoemen: geen last-stijfheid- meer van de kuiten en wat meer is – lees: belangrijker voor mij – geen last/pijn/branderig gevoel meer in scheen/knie-streek. Als dit blijft duren tot vrijdag heb ik maar gewoon ‘met goesting’ 165km te lopen.
Alvast dikke merci!”

En zo geschiedde! Zowel Jeroen als Inge haalden heelhuids de finish!
Proficiat en bedankt om jullie verhaal te delen zodat ook andere (top)sporters kunnen kennis maken met onze manier van werken.
Op naar de volgende challenge!

Krijg tips & advies met onze
blog posts