Summit Blog Posts

Terug naar alle posts

Geef pijn op de werkvloer geen kans!

Vanaf 25 mei 2024 is er een nieuw KB voor ergonomie op het werk en preventie van musculoskeletale aandoeningen (MSA).
Een groot aantal werknemers kampt met langdurige aandoeningen van musculoskeletale aard. Het nieuwe KB creëert een compleet wettelijk kader voor MSA-preventie. Vertrekkende vanuit een risicoanalyse kan je binnen jouw bedrijf komen tot ergonomisch optimale werkplekken.

Meer dan tien jaar expertise met MSA-problematieken maakt van Summit de ideale partner in -waar mogelijk- het voorkomen van nieuwe klachten en -waar nodig- het behandelen van allerlei kwalen zoals de tenniselleboog, nek-, schouder- en rugklachten, carpal tunnelsyndroom en andere RSI (repetitive strain injury) klachten als gevolg van een slechte werkhouding.

Het optimaliseren van de werkcontext gebeurt best vanuit zowel “passieve” ingrepen zoals het ergonomisch inrichten van de werkruimte als vanuit een actieve aanpak waarin medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging gezet worden.

Juist inschatten welke mensen er bij jou in het bedrijf werken is daarbij cruciaal om tot de “ideale” actiepunten te komen. In ons Summit-center gaan we daarbij voor een totaalaanpak: brein en lichaam staan continu in connectie en worden samen aangepakt om iemand efficiënt te laten doorgroeien naar pijnvrij en meer veerkracht.

Onderstaande voorbeelden helpen om tot een maatplan te komen in functie van meer werkplezier vanuit een betere onderlinge connectie tussen de medewerkers en op weg naar meer energie voor zichzelf en de werkgever.

  • sportief sportiever maken: de gemakkelijkste doelgroep maar oppassen voor blessures!
  • ik beweeg graag maar kom er niet toe: het doorbreken van gewoontes
  • sport en beweging: niets voor mij… de overtuiging ombuigen naar “yes, I did it!”
  • word ik wel gehoord of gezien? Ik doe mijn uiterste best maar haal eigenlijk maar weinig voldoening uit wat ik doe
  • ik ben regelmatig ziek en het water staat aan mijn lippen: een gevecht tegen absentëisme

In Summit gaan we voor een wetenschappelijk onderbouwde aanpak waar data inzichten verschaffen aan ons team van experten om een maximale, positieve impact te kunnen creëren bij jouw medewerkers!

Vanuit een Multiscananalyse en (loopbaan)coaching geven we richting en spelen we eenieders talent uit. Vanuit de voor iedereen toegankelijke breath & relax-sessies bouwen we op naar beweegprogramma’s (in small group vorm of personal coaching) op maat.

Comfort running sessies zijn er voor medewerkers die een opstap willen maken naar een sportieve doelstelling. De sportieve medewerkers krijgen een inspanningstest voorgeschoteld en worden uitgedaagd in een stabilisatiesessie om hen op een gezonde en verantwoorde manier klaar te stomen voor de 10 miles, de 100km KomOp Tegen Kanker, … want #sportersbelevenmeer

Vraag jouw vrijblijvende offerte alvast via info@summit-center.be!

 

Krijg tips & advies met onze
blog posts