Summit Blog Posts

Terug naar alle posts

Bereid je zo goed mogelijk voor op een operatie!

Ben je in afwachting van een knie- of heupoperatie? Heb je veel last en beperkingen omwille van een klacht waar een operatie aan te pas gaat komen? Weet dan dat we jou bij Summit-center in de beste omstandigheden kunnen verder helpen!

Volgens wetenschappelijk onderzoek is het altijd goed om -weliswaar juist gedoseerd en met respect voor de individuele situatie- oefeningen te doen en je spieren te versterken, zodat je na een operatie sneller kan herstellen omdat je vanuit een betere basis start.

Daarnaast kan een kinesitherapeut je helpen om eventuele pijnklachten te verminderen en je mobiliteit te verbeteren. Het is dus zeker aan te raden om je voor te bereiden op je operatie.

Alsmaar meer wordt de wachttijd tussen het stellen van de diagnose en de dag van de effectieve operatie langer. Om de tussenperiode te overbruggen, bieden wij bij Summit gespecialiseerde behandelingen aan die gericht zijn op het zoveel mogelijk onder controle houden van pijn en dysfunctie.
Daarnaast krijgen we ook vaker de mogelijkheid van de orthopedist of chirurg om eerst conservatief te behandelen om op die manier -waar mogelijk- een eventuele operatie uit te stellen of helemaal overbodig te maken. De lange wachtlijsten zorgen op die manier op een meer zorgvuldig uitkiezen van mensen die sowieso, bijna 100% zeker, baat hebben bij een operatie.

Om tot een optimaal resultaat te komen, werken wij in Summit met experts in hun vakdomein. Myofasciale therapie en heel gerichte oefentherapie worden ingezet samen met professionele apparatuur zoals het Indiba-toestel om tot de hoogste graad van weefselherstel te komen.

Gewrichtspijn is vaak een gevolg van het verkeerd aansturen van spieren waardoor er op lange termijn gewrichtsschade ontstaat die via beeldvorming zichtbaar gemaakt wordt wat vaak aanleiding geeft voor een operatie.
Onze myofasciale therapeuten behandelen dmv dry needling de aangedane spieren en herstellen op die manier de functie en zorgen voor een maximale reset. Deze nieuwe situatie is het startpunt om heel gericht met de oefentherapie op te starten zodat de bestaande dysbalans kan weggewerkt worden en het gewricht terug beter aangestuurd kan worden.

De basis van Indiba therapie ligt in het vermogen van radiofrequente golven om de celactiviteit te stimuleren. De behandeling verhoogt de temperatuur in het behandelde gebied, wat resulteert in verbeterde doorbloeding, zuurstoftoevoer en versneld metabolisme. Dit alles draagt bij tot een efficiënter herstel van beschadigde weefsels. 

Heb je vragen over jouw situatie, moet je lang overbruggen vooraleer je geopereerd kan worden of wil je eerst nog zonder een operatie verder proberen door te starten?

Reik gerust uit via info@summit-center.be!

 

 

Krijg tips & advies met onze
blog posts